NASTAVAK GRADNJE PREOSTALIH 12 KILOMETARA BRZE CESTE FARKAŠEVAC – BJELOVAR

od HSLS

Danas sam na početku redovnog zasjedanja novog saziva Hrvatskoga sabora na Aktualnom prijepodnevu postavio zastupničko pitanje ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću o nastavku gradnje preostalih 12 kilometara brze ceste Fakraševac – Bjelovar koja je i uvrštena u Program rada Vlade RH 2020.-2024.

Ministar Butković je odgovorio da su trenutno radovi na daljnjih 5 km dionice Farkaševac – Breza. Do kraja ove godine će se napraviti kompletna tehnička dokumentacija te će se početkom 2021. godine raspisati natječaj za ostatak dionice od Breze do Bjelovara u duljini od 12 km vrijedne više od 300 mil. kuna te očekujemo nastavak gradnje u 2021.

Brza cesta od Zagreba preko Bjelovara do Virovitice i u nastavku do granice s Mađarskom unaprijedit će prometnu povezanost Bjelovara sa Zagrebom te stvoriti jedan od osnovnih preduvjeta za ubrzavanje razvoja gospodarstva Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije i cijele regije.

Vrijeme je da konačno, kao što smo i obećali u kampanji, tih zadnjih 12 km ceste do Bjelovara, doista i dođe do Bjelovara.

Obećano isporučujemo!

Link na snimku zastupničkog pitanja:

https://drive.google.com/file/d/1qXA-FHOfFnJbEWFIQTLKYkOmB_vG-KxJ/view?usp=sharing

S poštovanjem,

Dario Hrebak, v.r,

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS