HSLS Zagreb poziva na uređenje Trga dr. Franje Tuđmana

od HSLS Zagreb

Na tiskovnoj konferenciji članovi HSLS-a Grada Zagreba istaknuli su važnost hitnog uređenja Trga dr. Franje Tuđmana, podsjećajući na potrebu osvjetljavanja ovog značajnog trga i poboljšanja njegove opreme.

Gradonačelniče, Možemo li upaliti svijetlo na Trgu dr. Franje Tuđmana?

Alen Vilhar predsjednik ogranka HSLS Črnomerec, zajedno s članovima stranke Hrvojem Vajdićem i Mateom Strunićem, izrazio je zabrinutost zbog trenutnog stanja trga i njegovog nedostatka adekvatne rasvjete.

Kao što smo ranije izvijestili, dosadašnji projekti i razrada idejnih rješenja za uređenje Trga dr. Franje Tuđmana koštali su građane više od 200.000 eura. Unatoč ovim izdacima, na samom trgu nije zasađen niti jedan stručak cvijeća, a problemi s nepostojanjem prikladne rasvjete i neuređenih staza čine trg neugodnim i neosvijetljenim mjestom u večernjim i noćnim satima.

U svojem izlaganju, predstavnici HSLS-a naglasili su potrebu za minimalnim ulaganjima u javnu rasvjetu i uređenje staza kako bi se trg učinio sigurnijim i prihvatljivijim za korištenje. Također, istaknuli su važnost očuvanja dječjeg igrališta smještenog u zelenilu trga te potrebu da postane sigurno i dostupno mjesto za djecu i obitelji.

Konferencija je snimljena tijekom noćnih sati kako bi prikazala problem korištenja Trga dr. Franje Tuđmana i vidljiva je na sljedećoj poveznici:
https://youtu.be/4tHz_-BPWZk

HSLS Zagreb apelira na gradske vlasti i gradske četvrti Črnomerec da pristupe uređenju Trga dr. Franje Tuđmana, kako bi se ovaj prostor pretvorio u atraktivno i sigurno okupljalište za građane. U skladu s ciljevima zelenih politika, ovo uređenje može postati ključni doprinos u obogaćivanju javnih prostora u Zagrebu.

Smatramo da prostor Trga Dr. Franje Tuđmana ima potencijala trajno ostaviti potpis u prostoru grada i uz minimalna ulaganja postati novi Zrinjevac zapadnog dijela grada.

HSLS poziva na odgovorno i brzo djelovanje te postavlja pitanje gradonačelniku: “Možemo li upaliti svijetlo na Trgu Franje Tuđmana?”.

Ostanite s nama kako bismo vas informirali o daljnjem razvoju situacije i nastavku naših inicijativa za uređenje ovog važnog trga.

S poštovanjem,
HSLS Zagreb

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS