HSLS traži hitan i izvanredni nadzor državne revizije i porezne uprave nad trošenjem novaca poreznih obveznika u slučaju fiktivne ,,Stranke s Imenom i Prezimenom”

od HSLS

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

„HSLS TRAŽI HITAN I IZVANREDNI NADZOR DRŽAVNE REVIZIJE I POREZNE UPRAVE NAD TROŠENJEM NOVACA POREZNIH OBVEZNIKA U SLUČAJU FIKTIVNE „STRANKE S IMENOM I PREZIMENOM “DALIJE OREŠKOVIĆ“

Na dan kada se u Hrvatskome saboru raspravlja o izmjenama Zakona o lokalnoj i regionalnoj (područnoj) samoupravi u kojemu se, nakon 30 godina, na prijedlog HSLS-a napokon ugrađuje odredba o transparentnosti općina, gradova i županija i trošenju novca poreznih obveznika, zastupnica Dalija Orešković je prozvala HSLS da se prodao za „judine škude“.

Notorna Dalija Orešković, JANAF-ova odvjetnica koja je dobila posao za tu tvrtku bez javnog natječaja, upravo ona, a ne tisuću drugih zagrebačkih odvjetnika, drži nam moralne prodike o borbi protiv korupcije i transparentnosti, a s druge strane netransparentnost pokazuje na primjeru svoje vlastite stranke.

Naime, danas sam, kao predsjednik i saborski zastupnik HSLS-a prijavio Daliju Orešković i njezinu, sada već bivšu fiktivnu Stranku s imenom i prezimenom za neodgovorno, netransparentno i protuzakonito trošenje novca poreznih obveznika.

Naime, Dalija Orešković više ni ne taji te javno komunicira da je ušla u novu stranku Pametno – Centar, a sad već bivšu stranku fiktivno drži na životu kako bi si priskrbila više od milijun kuna u narednim godinama koji će dobivati iz Državnoga proračuna na račun te iste stranke.

Orešković je u nekoliko navrata javno priznala tu činjenicu (T-portal, 17.11.2020. https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/istrazili-smo-pozadinu-neobicnoga-stranackog-manevra-dalije-oreskovic-i-marijane-puljak-slijedi-pobuna-foto-20201117) jer ne postoji zakonska mogućnost ujedinjenja stranaka bez da se jedna stranka formalno ne ugasi što je nama dobro poznato jer su se 2006. godine ujedinjavali HSLS i Liberalna stranka, a Liberalna stranka se morala ugasiti i izgubiti financijska sredstva samim tim činom gašenja.

Ovo što čini Dalija Orešković je duboko nemoralno, bezobzirno, po mom mišljenju nezakonito.

Hoćemo li i u ovom slučaju svjedočiti fiktivnim putnim nalozima, dnevnicama, lažnim fakturama kako bi se novac „izvukao“ i transferirao, možda i u crnim torbama, iz fiktivnog STRIP-a u stranku Centar.

Smatram svojom građanskom dužnošću da ovu, po meni duboko nemoralnu i za porezne obveznike štetnu pojavu, prijavim Državnom uredu za reviziju koji je nadležan za kontrolu i nadzor trošenja proračunskog novca koji dobivjju političke stranke te Poreznoj upravi, jer se ne mogu oteti dojmu da u ovom slučaju, Stranka sa imenom i prezimenom služi samo kao „veš mašina“ za pranje novca.

Dario Hrebak, v.r.

Predsjednik i saborski zastupnik HSLS-a

Prijavu možete pročitati klikom na Dario-Hrebak-zahtjev-za-izvanrednim-nadzorom

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS