Alen Pereković novi/stari predsjednik petrinjskog HSLS-a

od HSLS

Kako prenosi Portal53 u svom članku:

PETRINJA – Petrinjski liberali, članovi HSLS-a, održali su Izbornu skupštinu, te su izabrali staro/novo rukovodstvo.

Predsjednik Alen Pereković, uz potpredsjednicu Ivanu Orlić i tajnicu Gordanu Olah nastavljaju mandat, dok su u Izvršnom odboru: Draženka Šimić, Zdenko Kušan, Robert Sigur i Zdenko Fiala.

Prema naputku središnjice stranke svi ogranci i županijske organizacije dužne su održati izborne skupštine do kraja godine u kojoj se održavaju lokalni izbori. Kako zgrade političkih stranaka više nema, a tako niti prostorija za održavanje stranačkih sastanaka, HSLS-ovci zahvaljuju petrinjskim vatrogascima na ustupanju prostorija u Vatrogasnom domu.

Darjan Vlahov je kao izaslanik predsjednika stranke Darija Hrebaka pozdravio nazočne, te je između ostalog obećao nastavak kvalitetne suradnje dva susjedna ogranka HSLS-a, Petrinje i Siska.

Skupštini su bili nazočni i neki novi članovi, ali i doajen petrinjskog HSLS-a Zdenko Fiala koji se i reaktivirao i izabran u Izvršni odbor.

Predsjednik Alen Pereković je istaknuo kako će stranka inzistirati na transparentnom i javno vidljivom radu gradske uprave, Gradskog vijeća, gradonačelnice i gradskih poduzeća, na razvoju sporta i cikloturizma, na razvoju ideja i savjetovanja s građanima. Također, uputio je čestitku gradonačelnici Magdaleni Komes na dosadašnjem radu i trudu, te da je svjestan mnogobrojnih obveza gradonačelnice u ovim izazovnim vremenima.

U raspravi oko budućnosti Ogranka zaključeno je kako HSLS Petrinja ima veliki potencijal razvoja obzirom na trenutni broj aktivnih članova i status HSLS-a u Petrinji obzirom na nekadašnju potporu glasača i današnji broj simpatizera stranke.

HSLS-ovci su istaknuli svoju spremnost za sudjelovanjem u društvenom i političkom životu Petrinje, za isticanjem konstruktivnih ideja i prijedloga, za stvaranjem novih vrijednosti.

Pereković je podsjetio i na izjavu Vlade Gotovca, liberala, velikog hrvatskog govornika, nekadašnjeg predsjednika HSLS-a, najvećeg borca za slobodu među političarima moderne Hrvatske: „Mi još nismo naučili da samo o nama ovisi što je naše. Nije dovoljno čuvati samo vrijednosti da bi se postojalo s perspektivom: one se moraju stvarati.“

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS