Zagrepčani žele zadržati park za pse, gradska vlast ih ignorira

od HSLS

Inicijativom u vrijeme kada je HSLS upravljao gradskom četvrti Stenjevec izgrađen je jedini uređeni park za pse na Stenjevcu . Danas sedam godina poslije autistični birokratski čin gradske uprave ukida se Park za pse u GČ Stenjevec.

Istovremeno dok je Gradska uprava predlagala uključivanje građana u kreiranje gradskih komunalnih politika, vijećnici platforme Možemo već se mjesecima oglušuju na zahtjeve građana koji se protive zatvaranju jedinog uređenog parka za pse koji je izgrađen prije nekoliko godina. Riječ je očigledno o osobnim taštinama pojedinaca iz redova vladajuće koalicije u gradu i gradskoj četvrti jer ideja o zatvaranju parka potječe od vijećnica platforme Možemo te je jednoglasno izglasana u financijskom planu gradske četvrti. Istovremeno su mjesna samouprava i gradska uprava odbile zahtjev za sastanak sa svojim sugrađanima, koji su, potaknuti takvim pristupom, pokrenuli peticiju građana protiv zatvaranja parka, koja je u roku od sedam dana uspjela prikupiti više od 1200 potpisa stanovnika kvarta.

HSLS Grada Zagreba smatra da ovakvim autističnim i usko stranačkim politikama nova gradska uprava i koalicija platforme Možemo i SDP-a šalju zabrinjavajuće poruke i provode suprotne politike od onih koje javno zastupaju, a neprihvaćanjem navedene peticije građana prošlomjesečna Odluka o podnošenju prijedloga i peticija građana Skupštine grada Zagreba (p)ostaje mrtvo slovo na papiru.

Zagrebački HSLS predlaže gradskoj upravi da, ako smatra da ta lokacija nije primjerena, u blizini pronađe zamjensku lokaciju za park za pse te tek onda zatvori postojeći park .

Zelene politike obuhvaćaju i gradnju novih parkova za pse, a sve u suprotnosti s time smatramo neprihvatljivim. Potrebno je hitno i stvarno uključiti građane u odlučivanje!

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS