Ograničenje radnog vremena hladnjače i Veletržnice – novi troškovi za Zagrepčanke i Zagrepčane!

od HSLS

Suludi birokratski čin donosi štetu kupcima i trgovcima te nove gubitke Zagrebačkom holdingu , poručio je predsjednik Zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić na konferenciji sazvanoj povodom zatvaranja hladnjače i Veletržnice tijekom vikenda.

Tijekom vikenda nastao je velik problem za sve korisnike hladnjače i Veletržnice zbog odluke ravnateljice Tržnica Zagreb (Božene Cvitanović) da ograniči radno vrijeme skladišta korisnicima koji su taj poslovni prostor unajmili, a koji u njemu čuvaju lako kvarljivu robu prije puštanja u prodaju. Ovom odlukom sigurno su korisnici pretrpjeli materijalnu štetu, a upitna je i daljnja poslovna suradnja.

Prema odluci skladište se više ne može koristiti neograničeno, kao do sada, nego samo od ponedjeljka do petka od pola pet do 14 sati te subotom do 13 sati, dok je u nedjelju skladište zatvoreno i ulaz je zabranjen.

To je samo jedna od neposlovnih i suludih birokratskih odluka donesene u posljednje vrijeme, bez ikakve poslovne i tržišne logike. Tijekom mjeseca uprava Tržnica donijela je odluku o produljenju radnog vremena tržnica na popodnevne sate za male kupce, što je komunalna djelatnost, za koju ne postoji interes ni malih prodavača ni kupaca. Posljedicama druge odluke svjedočili smo ovaj vikend, a odnosi se na skraćivanje rada hladnjača, što je tržišna djelatnost, čiji korisnici trebaju hladnjaču za skladištenje robe koju nisu prodali. U ovom slučaju logika očigledno ne postoji jer kako inače objasniti ograničavanje tržišnog i prihodovne strane Zagrebačkog holdinga produljivanjem rada komunalne djelatnosti, koja nije predviđena za ostvarivanje profita.

HSLS Grada Zagreba smatra da je ovim suludim birokratskim činom donesena odluka koja također pogađa male obrtnike i kupce, a koju će naposljetku platiti svi građani Zagreba jer će takve odluke neizostavno dovesti do financijskih gubitaka Zagrebačkog holdinga.

Tržnice, dućani i zagrebačko gospodarstvo bi trebali biti svetinja svakoj vlasti – umjesto da maksimalno potaknu i oslobode one koji stvaraju dodanu vrijednost – oni ovakvom glupom regulacijom ograničavaju Zagrepčanke i Zagrepčane u razmjeni i privređivanju.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS