Zbog prijetnji doktoru Ivi Žuveli HSLS traži od Župana Longina hitnu istragu

od HSLS

Jučerašnji istup ravnateljice Doma zdravlja Zadarske županije mr.sc. Renate Bek koja je doktoru Ivi Žuveli HSLS-ovom predsjedniku ogranka Zadar i predsjedniku HSLS-ovog Odbora za zdravstvo uručila upozorenje s prijetnjom otkazom jer je navodno svojim istupom u medijima iznio za javnost uznemirujuće iskaze, smatramo u potpunosti neprihvatljivim ponašanjem.

Doktor Ivo Žuvela godinama je jedan od najboljih doktora u svojoj struci u Hrvatskoj, ocijenjen od strane pacijenata i dugogodišnji je predsjednik zadarskog HSLS-a. Doktor Žuvela istupio je politički, kao predsjednik ogranka HSLS-a i izrazio zabrinutost jer sustav Doma zdravlja nije u optimalnom stanju na što ima puno pravo kao osoba koja se aktivno bavi politikom. Čak i da nije u pravu, njegovo je temeljno pravo, da misli, govori, raspravlja, svidjelo se to nekome ili ne, a to pravo se zove sloboda govora i obilježje je demokratskog sustava.

Zabrinuti smo što se ovim potezom stvara dojam da ravnateljica Doma zdravlja upozorenjima uvodi cenzuru u javnu ustanovu te pozivamo župana Zadarske županije g. Božidara Longina da ispita cijeli slučaj i stanje zdravstvenog sustava Doma zdravlja Zadarske županije. Ukoliko je ravnateljica prekoračila svoje ovlasti, tražimo njezinu hitnu smjenu.

Nedavno je župan Bjelovarsko-bilogorske županije g. Damir Bajs zbog samovolje i grubog kršenja pravila smijenio ravnateljicu Daruvarskih toplica te očekujemo isto od župana Longina ako se utvrdi da su tvrdnje doktora Žuvele istinite.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS