U sljedećih godinu ili dvije trebamo intenzivirati ugradnju solara

od HSLS

Dario Hrebak ispred HSLS-a zauzeo se da u sljedećih godinu ili dvije Hrvatska ide intenzivnije u energetsku tranziciju, prema ugradnji solara, i da se za to u proračunu za sljedeću godinu osigura milijarda kuna. Država treba građane financijski stimulirati da postavljaju solare na kuće, to je jedna od mogućnosti za stabiliziranje energetskog sustava i smanjivanje naše ovisnosti o plinu, rekao je zastupnik u saborskom govoru na slobodnu temu.

Solarne minielektrane moguće postaviti na nekoliko stotina tisuća kuća diljem Hrvatske. To bi bio ogroman potencijal za proizvodnju električne energije, no da bi se to postiglo, država treba naći rješenje za financiranje jer građani nemaju sredstva za ulaganje koje bi im se vratilo nakon nekih osam godina.

Hrebak je itaknuo višestruku korist od takvog postupka: riješilo bi se pitanje energetske tranzicije, otvorio određeni broj radnih mjesta u idućih nekoliko godina. No, da bi se sve to odradilo, treba već sada pripremati obrazovni sustav te omogućiti da procesi za dobivanje papirologije budu jednostavniji i kraći.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS