Sloboda govora svima, govor mržnje nikome!

od HSLS

HSLS najoštrije osuđuje spaljivanje lutaka u Imotskom!

Poštujući tradiciju poklada u cijeloj Hrvatskoj i zagovarajući pravo na slobodu govora, HSLS se uvijek zalagao za slobodu i odgovornost svakog pojedinca ili grupe. Međutim, ovo što se dogodilo u Imotskom zaslužuje najoštriju društvenu osudu. Paliti lutke u obliku gay para s udomljenim djetetom predstavlja politički stav i kao takav iznimno je opasan te ga HSLS najoštrije osuđuje.

Ovakvim činom šalje se poruka mržnje i isključivosti što isključuje mogućnost istinskog življenja po načelima kršćanskog vjerovanja, na koje su se pozvali organizatori. Licemjerje onih koji se busaju u hrvatska i katolička prsa poručuje kako ni u Hrvatskoj ni u tim prsima nema mjesta za druge i drugačije. Taj čin kratkovidan je i opasan za Hrvatsku. Hrvatska ne smije biti mjesto ovakvih društvenih devijacija.

HSLS će nastaviti promicati kulturu dijaloga, pravo na izražavanje te prihvaćanje različitosti jer sve to naše društvo čini boljim. Istovremeno, borit ćemo se protiv predrasuda, tendencioznih činova mržnje i netolerancije. Naši heroji nisu ginuli za prosipanje mržnje. U Hrvatskoj mora biti mjesta za sve naše građane.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS