Puljkova vlast je Splićanima uzela 20% više iz džepa, a nema projekata

od Darko Klasić

Bjelovar prije par godina postao prvi grad bez prireza te dodaju kako će sad ponovo biti aktualan jer će postati prvi grad s najmanjom stopom poreza na dohodak u Hrvatskoj.

‘Tamo upravljaju HSLS-ovi liberali već drugi mandat. Očito s razlogom. U isto vrijeme naš Ivica, koji za sebe voli reći da je liberal, Splićanima baca pijesak u oči i diže porez na dohodak, čime je praktički ostavio pola prihoda od starog prireza. Istog kojeg je stoput obećao ukinuti, pa se odjednom pobunio kad ga je to najavila Vlada’, naveo je predsjednik Splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić,  te dodao kako bi takav potez bio razumljiv da je Split u teškoj financijskoj krizi, ali brojke ne lažu.

‘U prvih šest mjeseci porezima su nam iz džepa uzeli gotovo 20% više nego lani! Dakle novaca ima, samo je pitanje kako se i na što troše. Puljak kaže da oni ‘štede’ – što u prijevodu javnih financija znači da ne rade ništa; niti rasterećuju naše kućne budžete (kao što rade u Bjelovaru), niti imaju projekata. Samo PR. Zato je kredit promašaj desetljeća, jer se nitko odgovoran ne zadužuje pod takvim uvjetima, ako na raspolaganju ima stotine milijuna eura bespovratnih sredstava iz fondova. Najgore od svega, sad ti novci gube na vrijednosti zbog inflacije (jer nemaju spremnih projekata), pa su veliki ekonomski magovi odlučili oročiti novce (u toj istoj dragoj banci) uz kamatu koja je, pazite sad, manja od one koju plaćamo za kredit.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS