Posthumna rođendanska čestitka zagrebačkog HSLS-a Vladi Gotovcu

od HSLS

Predstavnici zagrebačkog HSLS-a Saša Poljanec Borić, potpredsjednica HSLS-a i zagrebačke organizacije, i Sandro Salopek, član Gradskog vijeća HSLS-a, prisustvovali su 18. rujna 2020. u Muzeju za umjetnost i obrt otvorenju festivala povodom 90. obljetnice rođenja Vlade Gotovca, naslovljenog „Znakovi za Vladu Gotovca”.

Prisjećajući se neizmjerne ostavštine tog velikog hrvatskog pjesnika, esejista, filozofa, govornika i liberalnog političara povodom obljetnice njegova rođenja, izdvajamo jedan od njegovih čuvenih citata, koji nas sve podsjeća na to da su njegove riječi i dalje aktualne, a liberalna ideja prijeko potrebna terapija za hrvatsko društvo:

„Ono što me razočaralo u politici je susret s mnogim ljudima koji su se u politici jedino htjeli baviti kadrovsko-praktičnim pitanjima. Vjerovali su da preko toga, u nekoj čudnoj i potpuno nekontroliranoj spontanosti, može doći do promjena. To je velika zabluda, takvi ljudi degradiraju politiku i oduzimaju joj pravi smisao”.

Osim zbog inspiracije Gotovčevim djelima, zagrebački HSLS-ovci radosni su i zbog toga što ova manifestacija pokazuje da se građani i dalje okupljaju oko ideja ovog hrvatskog velikana. Ipak, svjesni da očuvanje i obnova liberalnih tradicija ne mogu biti prepušteni slučaju, HSLS-ovci nastavljaju Gotovčev i svoj politički rad usmjeren bogaćenju fonda društvenih vrednota koje su preduvjet uspješne reprodukcije građanskih sloboda i individualizma.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS