Penava privatizira žrtvu Vukovara. Treba nam zajedništvo, ne podjele i politikanstvo!

od Goran Kurevija

Pobjedom u Domovinskom ratu Hrvatska se oslobodila od političkog sustava u kojem smo svi morali razmišljati isto, a time i izborila da svatko ima neotuđivo pravo razmišljati slobodno te se ne moramo u svemu slagati.

Svojom porukom da su u Vukovar dobrodošli samo oni koji razmišljaju kao on, Penava nas opet pokušava vratiti u to jednoumlje, daleko od liberalne demokracije i sloboda za koje su se, uz oslobođenje od komunističkog jarma, borili i koje su izborili hrvatski branitelji. Na jedan dan u godini kada svi stavljamo sa strane svoje ideološke razlike i zajedno se prisjećamo žrtve Vukovara, Penava pokušava privatizirati ono što mu ne pripada i skupljati političke bodove na zadnjem mjestu na kojem bi se oni trebali skupljati.

Još pogubnijim smatram dijeljenje lekcije veleposlanicima! Glupa i loša poruka za zemlju koja ovisi o turistima koje predstavljaju isti ti veleposlanici.

Mi u HSLS-u poštujemo sve koji su dali doprinos u stvaranju samostalne Hrvatske i u Vukovar dolazimo zbog njih, zbog žrtve svih Vukovaraca, a ne zbog Penave ili bilo kojeg političara. Žalosno je da itko u ovo predizborno vrijeme pokušava politički profitirati ni više ni manje nego na sjećanju na žrtvu Vukovara.

Zato pozivamo i Penavu i sve druge da spuste političke tenzije te da Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježimo dostojanstveno, u miru i zajedništvu, ako ni zbog čega drugog – onda zbog poštovanja prema onima koji više nisu sa nama, a čija nam je žrtva dala slobodu koju danas imamo.

Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS