Održana Izborna skupština HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije

od Darko Klasić

U subotu 28. listopada u Splitu je održana Izborna skupština HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije , te je pritom za predsjednika izabran vijećnik u Skupštini Splitsko-dalamtinske županije Toni Garac, dok su za potpredsjednike izabreni Hrvoje Bašić, Antonija Štambuk i za tajnika Darko Poljičanin.

Obraćajući se nazočnima novoizabrani predsjednik HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije Toni Garac izjavio je kako će HSLS u Skupštini Županije nastaviti svoj konstruktivan rad te kako već sada pripremaju amandmane na novi proračun Županije o kojem će se raspravljati jako skoro. Na novinarske upite da komentira novi ustroj županijskih odjela prema kojem bi prema špekulacija novo pročelničko mjesto trebalo pripasti članu Domovinskog pokreta Garac je kratko i jasno istaknuo: „Zalažem se za pravu sistematizaciju radnih mjesta u Županiji, temeljenu na brojkama i stvarnim potrebama Županije, a ne za politička potkusurivanja skupštinske većine na račun građana“.

Izbornoj skupštini nazočili su kao gosti predsjednik HSLS Zagreba Darko Klasić i Dario Hrebak predsjednik HSLS . Dario Hrebak čestitao je izabranima članovim i zaželio im pritom daljinji uspjeh u radu. Tom prigodom  predsjednik HSLS-a osvrnuo se na aktualne političke događaje,  te  istaknuo je kako HSLS dolazi na obilježavanje na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara zbog Vukovaraca, zbog svih branitelja, a ne zbog Penave ili bilo kojeg drugog političara. „Potez Penave je žalostan i prizeman pokušaj skupljanja političkih poena na žrtvi Vukovara. Razočaran sam kao čovjek tim činom, posebice jer dolazi od gradonačelnika Vukovara. Nitko nema pravo privatizirati žrtvu Vukovara za potrebe svoje političke kampanje. Mi u HSLS-u poštujemo sve hrvatske branitelje koji su dali doprinos u stvaranju samostalne Hrvatske. Dosta više podjela, posebice u Vukovaru jer Vukovar je simbol hrvatskog zajedništva i to će ostati usprkos ovakvim pokušajima. Još pogubnijim smatramo dijeljenje lekcije Ivana Penave veleposlanicima drugih država. Glupa i loša poruka za zemlju koja ovisi o turistima koje predstavljaju isti ti veleposlanici i zaista se pitam za čije interese radi Penava.”

HSLS-ovci nisu krili razočarenje aktualnom županijskom i gradskom vlašću u Splitu te je pritom također predsjednik splitskog HSLS-a Hrvoje Bašić izjavio kako će Split ovakvim tempom baciti u vjetar četiri godine; „Kao Grad digli smo kredit, projekta nema, a ostao je samo PR“ zaključio je Bašić.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS