Ima puno gradova, samo oni ne dobivaju pažnju kao oni koji kukaju i plaču

od Darko Klasić

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak govorio je u N1 Studiju uživo o tome kako će ukidanje prireza utjecati na blagajne jedinica lokalne samouprave.

“Imamo projekcije i nećemo biti jedini. Ima puno gradova, samo oni ne dobivaju pažnju kao oni koji kukaju i plaču”, kaže Hrebak govoreći da će Bjelovar zadržati razinu prihoda kakvu ima i danas. “To će biti jedna od najmanjih stopa poreza na dohodak u Hrvatskoj”, kaže objašnjavajući da će svake godine smanjivati stopu za jedan posto dok ne dostignu onu najmanju dopuštenu zakonom.

Hrebak kaže da i svi drugi gradovi mogu napraviti tako. “Osobno bih volio doći u situaciju biti gradonačelnik Zagreba i imati tako ogroman proračun, 15 mlrd kuna, i onda se žaliti da ne mogu ništa napraviti. … Ni mi nemamo dovoljan prihod, ali smo to kompenzirali s europskim fondovima. Zašto to Zagreb i Split nisu? Zato što imaju komociju. Građani plaćaju najveće poreze i zašto mi onda da smanjujemo poreze?”

“Zašto nisu vrtiće gradili iz europskih fondova? Zašto nisu ostavili odgajatelje, a vrtiće gradili europskim novcem? Naravno da ni Bjelovar ne može novcem poreznih obveznika plaćati dodatna opterećenja, ali može europskim”, kaže dodajći da je u Bjelovaru jučer otvoren centar za gospodarenje otpadom za koji je iz EU fondova povučeno 15 milijuna eura.

“Riješili smo pitanje gospodarenja otpadomu Bjelovaru u narednih 40 godina, a što je Zagreb riješio”, pita se Hrebak dodajući da usprskos svemu ima dobro mišljenje o Tomislavu Tomševiću, da je on naslijedio grad u takvom stanju u kakvom jest.

“Između kukanja i smanjenja porezne presije, mi biramo smanjenje porezne presije. Neka kukaju drugi!” – Dario Hrebak

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS