Gabriela Bošnjak: Naša je budućnost u umjerenim i racionalnim politikama koje ujedinjuju ljude.

od Goran Kurevija

Valter Flego: U timu Fair Play liste 9 igraju samo najbolji.

ZAGREB – „Fair play lista 9 je tim normalnih i pristojnih ljudi, i u našem timu igraju samo najbolji. Mi smo brana svakom obliku ekstremizma i najsnažniji odgovor na političku nekulturu u Hrvatskoj. Vrijeđanja i srozavanje komunikacije kakvoj smo svjedočili u parlamentarnoj izbornoj kampanji od nas nikada nećete vidjeti“, izjavio je nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego na današnjem predstavljanju Fair play liste 9 u Zagrebu, dodavši da 9. lipnja očekuju dva europska mandata.

– Naša Fair play lista 9 sastoji se od 12 centrističko liberalnih stranaka, 14 s našim partnerima Akcija za promjene (AP) i Dubrovačka stranka (DUSTRA), svi redom posvećeni očuvanju i zaštiti dostignutih civilizacijskih vrijednosti u Hrvatskoj, i Europi. Multikulturalnost je u središtu naše liste, a ja sam ponosan na podršku apsolutno svih nacionalnih zajednica Istarske županije i šire, koju sam prošloga tjedna dobio. Uz to, Fair play lista 9 je i lista dokazanih pojedinaca i najuspješnijih hrvatskih županija, naglasio je Flego te zaključio:
– Kao fair play tim ljudi, i u grubim političkim utakmicama igramo na pobjedu. Predstavljamo se konkretnim rezultatima u Hrvatskoj i Briselu. Pet godina sam zastupnik u Europskom parlamentu, jedini Istrijan, i svakome mogu položiti račune svog europskog rada. Danas Hrvatska ima pristup 26 milijardi eura, jer sam preko svog europskog Odbora za promet i plenarnih sjednica uvrstio Hrvatsku na europske koridore. Idemo dovršiti posao i osigurati da i u novom EU proračunu bude dovoljno novaca za sve hrvatske strateške projekte te prioritete naših regija. To je moja Euro Vizija, za koju nastavljamo raditi u RH i Briselu. 26 milijardi europskih eura – to je kad pošaljete Istrijana u Brisel. Čast mi je biti na čelu liste broj 9, kao kandidat broj 1, zaključio je Flego.

Drugi kandidat liste broj 9, predsjednik NPS-a Matija Posavec osvrnuo se na Flegove konkretne i mjerljive rezultate u prvom europskom mandatu, istaknuvši da imaju učinak za Hrvatsku u cjelini.
– EU je onoliko jaka koliko su jake njene članice, a države članice su jake koliko su jake njihove regije. Ovdje smo okupili ljude iz raznih hrvatskih regija, prije svega Međimurske i Istarske županije, koje imaju duboko ukorijenjene EU vrijednosti. Imamo energiju, poduzetnost i odgovornost – to je naša ambicija za ove europske izbore. Hrvatska ima šansu dati podršku normalnom i pristojnom građanskom centru, koji Hrvatskoj treba. Imamo podršku manjina, a kao i proteklih pet godina, i u narednih ćemo pet pravdati povjerenje naših građana velikim rezultatima, zaključio je Posavec.

Najmlađa kandidatkinja liste broj 9, Gabriela Bošnjak (HSLS) iskazala je zadovoljstvo što se nalazi na listi liberala i manjina.
– Jedan od mojih glavnih ciljeva jest poticanje poduzetništva, jer poduzetnici stvaraju radna mjesta, donose inovacije i potiču rast ekonomije. Zagovarat ću politike koje smanjuju birokraciju, posebice za mlade poduzetnike i start-upove. Temeljne su vrijednosti EU-a utkane u našu listu – mir i prosperitet – te zdravorazumske politike koje odstupaju od svih ekstremnih politika koje dijele društvo. Mi smo brana tome. Naša je budućnost u umjerenim i racionalnim politikama koje ujedinjuju ljude.

Predsjednik SDSS-a i kandidat liste broj 9 Milorad Pupovac istaknuo je da „hrvatski predstavnici u Europskom parlamentu trebaju biti ravnopravni s predstavnicima ostalih zemalja“, zbog čega je s radošću prihvatio poziv da SDSS bude član ove koalicije, koju karakterizira poštena igra.
Naročito poštena igra u okolnostima kada se sve više igra nepošteno! Ono do čega će meni biti stalo je prije svega očuvanje demokracije u EU i Hrvatskoj, od najrazličitijih oblika populizma, ekstremizma i onoga što izgleda kao isključivanje ljudi koji su drugačiji, koji se razlikuju po boji kože, vjeroispovijesti, etničkoj pripadnosti. Europski je projekt pokrenut kako bi na svom primjeru pokazao kako se čuva demokracija. Kao mala Hrvatska, mi kao pripadnici srpske nacionalne manjine imamo poseban interes da budemo dio takvoga projekta, a naša je Fair play lista 9 svijetli primjer u Hrvatskoj.
Pupovac je na kraju zaključio:
– Imamo mnogo razloga da obnovimo vjeru u Europu kao projekt mira i zajedništva, jer danas je mnogo onih koji tu vjeru razaraju, onih koji od vedrine europskih uvjerenja stvaraju tmurno raspoloženje i tmurnu perspektivu. U danima koji su pred nama, obilazeći Hrvatsku zajedno i pojedinačno, pokazujemo svoja europska, ispravna uvjerenja koja želimo zastupati i u hrvatskom i europskom parlamentu.

Kandidati Fair play liste 9 su redom:
1. VALTER FLEGO
2. MATIJA POSAVEC
3. SPOMENKA ĐURIĆ
4. DOMAGOJ HAJDUKOVIĆ
5. GABRIELA BOŠNJAK
6. ANA TROŠELJ
7. RAJKO OSTOJIĆ
8. TATJANA VUKOBRATOVIĆ SPASOJEVIĆ
9. ANITA PEREŠIN
10. KRUNOSLAV LUKAČIĆ
11. RADIMIR ČAČIĆ
12. MILORAD PUPOVAC

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS