Dogradonačelnica Dolenec srušila je 50-godišnji san stanovnika zapadnog dijela Zagreba o Jarunskom mostu

od HSLS

Prošlotjednom izjavom dogradonačelnice kako projekt Jarunskog mosta više nije prioritet jer su se okolnosti drastično promijenile,(?!) preko noći je neargumentirano srušen san i potreba stanovnika zapadnog dijela grada Zagreba za povezivanjem Ilice kroz ulicu Oranice, preko Zagrebačke ceste, Petrovaradinske ulice preko Jarunskog mosta do Jadranske avenije. Jarunski most bi uvelike ubrzao ulazak u zapadni dio grada iz smjera juga, smanjio prometne gužve i značajno ubrzao promet u zapadnom dijelu Novog Zagreba, Trešnjevke i Savskom cestom.
Kao glavni argument dogradonačelnica je postavila pitanje o tome jesu li građani svjesni kako je na trasi izgrađeno novo naselje Vrbani III (?!).
Ovim putem obavještavamo dogradonačelnicu da se Petrovaradinska ulica od pamtivijeka nalazi u naselju Prečko, a ne u naselju Vrbani III.
Dogradonačelnica ne poznaje grad kojem je dogradonačelnica. Okolnosti se jesu drastično promijenile, ali na način da je izgradnjom novih naselja (Vrbani III, Blato, proširenje naselja Špansko, Lanište…) potreba za još jednim mostom postala još kudikamo veća i životno važnija. Kada govorimo o svijesti, valja obavijestiti dogradonačelnicu – građani su itekako svjesni da je ovo još jedna u nizu prevara birača. Možemo je u svom predizbornom programu obećavalo izgradnju mosta, ali nažalost nastavlja politiku prekršenih obećanja prethodnog gradonačelnika.

Podsjećamo na kronologiju:

  • godine u GUP je ucrtana trasa proširenja Vrapčanske ulice, ulice Oranice,

Zagrebačke ceste, Petrovaradinske ulice, Jarunskog mosta i spoja sa Jadranskom avenijom;

  • izrađen je Projekt izgradnje mosta;
  • izdana je lokacijska dozvola;
  • zatražena je nova lokacijska dozvola i obećano je će pokretanje izrade parcelacijskih elaborata, a nakon njihove izrade i ovjere, projektno-tehnička dokumentacija za navedene dionice bit će dostavljena Gradskom uredu za imovinsko- pravne poslove i imovinu Grada na rješavanje imovinsko-pravnih poslova;
  • u plan je uvrštena izrada glavnog i izvedbenog projekta.

„Još od 2007. godine periodično (od izbora do izbora) smo slušali obećanja gradonačelnika Bandića da samo što nije počela gradnja, a sadašnja gradska vlast samo nastavlja kontinuitet lažnih obećanja. Da nešto nije u redu mogli smo zaključiti prilikom prijedloga gradskog proračuna za 2023. u kojem nisu bila predviđena sredstva za izradu projektne dokumentacije. Naivno smo tada mislili da je jednostavno napravljen nehotični previd te smo predložili amandman za izradu projektne dokumentacije u iznosu od 2 milijuna eura. Odbijajući taj amandman već nam je tada bilo jasno da taj projekt nije u fokusu ove vlasti, što je sada i potvrđeno.“ – izjavio je tiskovnoj konferenciji HSLS-a gradski zastupnik Kristijan Jelić.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS