Novi harač na studente

od HSLS

Kao da nije dovoljno što preko 100 tisuća ljudi u Hrvatskoj trenutno strahuje i s nestrpljenjem čeka odgovor Vlade RH na pitanje koje je jučer postavio HSLS-ov saborski zastupnik Darko Klasić, zbog skandalozne odluke Ustavnog suda po kojoj bi svi studenti stručnih studija doslovno mogli ostati bez svojih diploma, harač na studente se i dalje nastavlja.

Prema najnovijim informacijama Pravni fakultet u Zagrebu (isti onaj koji je pokrenuo postupak zbog kojeg su sada svi hrvatski studenti stručnih studija u problemu) poskupljuje cijenu ECTS bodova zbog, pazite sad – obnove zgrade od potresa! Ispada da su studenti preko noći postali vlasnici zgrade zagrebačkog Sveučilišta pa bi sada trebali i snositi trošak sufinanciranja obnove – što je totalni nonsens. Neka nam netko objasni u kojem to svemiru cijena ECTS bodova ima veze s potresom, pogotovo kada je novim Zakonom o potresu već dogovorena obnova i to principu 60% država, 20% grad i 20% vlasnik zgrade.

Očito je da su ova nesretna pandemija i potres nekima poslužili samo kao izlika za novo poskupljenje školarina te za općenito loše poslovanje Pravnog fakulteta svih ovih godina, a za što su jedino i isključivo krivci oni koji su ga i vodili.

Baš zato – vaučerizacija !

POTPREDSJEDNIK MHL-a, Hrvoje Bašić

PREDSJEDNICA MHL-a ZAGREB, Nevenka Đurić

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS