Vodstvo HSLS-a iskazalo podršku koaliciji na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Grada Varaždina

od HSLS

Povodom izvanrednih izbora za Gradsko vijeća Grada Varaždina, koji će se održati 16. travnja 2023. godine, predsjednik i saborski zastupnik HSLS-a, Dario Hrebak posjetio je grad Varaždin zajedno s gradonačelnicom Varaždinskih Toplica, Dragicom Ratković, Darkom Klasićem, saborskim zastupnikom HSLS-a te novim predsjednika HSLS-ovog Ogranka u Varaždinu, Zoranom Vidovićem. U društvu liberala bili su i v.d. predsjednik HNS-a, Mirko Korotaj i nositelj zajedničke liste za Gradsko vijeće, dr.sc. Igor Klopotan.

Hrebak je dao podršku listi koalicije HNS-HSLS-HSS Braće Radić i Hrvatskih laburista, a posebno u rješavanju mnogih gorućih pitanja Varaždina: problema zbrinjavanja baliranog otpada na ulazu u grad koji se vuče godinama, smanjenja i ukidanja stope prireza i komunalne naknade, zelene energije, problema prometne infrastrukture – posebice u prigradskim naseljima, digitalizacije gradskih upravnih procesa, smanjenja administracije.

Hrebak je naglasio da se radi o odličnoj koaliciji, a posebno izrazio zadovoljstvo o što HSLS i HNS nakon duljeg vremena ponovno surađuju i grade pravu liberalnu opciju koja će provoditi projekte koji su dobri u interesu građana. Posebno je pohvalio dio izbornog programa koji se odnosi na smanjenje svih poreza te gradskog prireza, digitalizacije i, naravno, problema otpada.

Ova koalicija centra će biti stabilizator političke situacije koja je i dovela do prijevremenih izbora i zaustavila sve procese u gradu, a vjerujemo da će rezultati izbora biti putokaz svim strankama centra u Hrvatskoj za buduću suradnju na svim razinama izbora.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS