Tomaševićevo rješenje za prometne gužve u centru Zagreba uzrok je potpunog kolapsa prometa

od HSLS

HSLS-a ukazao je da je na prethodnoj sjednici Gradske skupštini prijedlog HSLS-a o uspostavi nove regulaciji prometa u Šoštarićevoj i Palmotićevoj ulici kojom bi se smanjile gužve dobio podršku gradonačelnika , ali unatoč tome gradske uprava provedbu iste onemogućava zbog čega i dalje 50 000 Zagrepčanki i Zagrepčana pati zbog zagušenja prometa .

Pri tome je i istaknuo da je neviđena bedastoća pretvaranja jedne vozne trake u biciklističku stazu u Dežalićevoj ulici uzrokovala je novi čep a biciklista na stazi gotovo da i nema, ili ih je gotovo tisuću puta manje nego automobilista. Nova regulacija prometa je uvedena prema želji pojedinaca bez ozbiljne prometne studije i sigurno nakon mjesec dana zahtjeva procjenu učinkovitosti iste na promet i život stanovnika i poduzetnika. Pozivam gradonačelnika da snimi prometno opterećenje u Dežalićevom prilazu za vrijeme jutarnje i popodnevne špice i prema tome donese odluku dali je ova regulacija prometa učinkovita ili treba pronaći novo prometno rješenje.

Nova gradska vlast nakon godinu i pol dana izgubljena je i luta u svim važnim odlukama u Zagrebu. Zagrepčani su nakon gotovo 20 godina vladavine Milana Bandića očekivali da će konačno dobiti normalnu vlast koja će u vođenju grada konzultirati struku i građane. Bilo je za pretpostaviti da nova gradska vlast neće imati kapaciteta za unapređenje života i rješavanje svih problema u Zagrebu , ali rješenje sa prometom koje nam je isporučio Tomislav Tomašević i stranka Možemo je postalo potop. Gradonačelnik je biciklista i razumijem njegovu želju pretvaranja gradskog centra u pješačku zonu ali to se ne radi pod svaku cijenu i bez prethodne konzultacije struke i prometne studije. Nažalost pozitivnih promjena je vrlo malo a u prometu je pristan konstantan kolaps prometa u pojedinim dijelovima grada. Za očekivati je bilo da gradska uprava napravi snimku učinkovitosti prometnih rješenja koje su uveli , te ako nisu dobra napraviti reviziju istih.

Očekujemo u duhu predizbornih obećanja gradonačelnika da kao građani MOŽEMO tražiti racionalno preispitivanje pojedinih prometnih rješenja te hitnu uspostavu nove regulacije promet u Šoštarićevoj i Palmotićevoj ulici. U proračunu za 2023. godinu HSLS očekuje ugradnju projekta izgradnje mosta preko Save, jer rekonstrukcija Jadranskog mosta razotkrila je veličinu problema u povezivanju centra i sjevernog dijela grada sa Novim Zagrebom.

HSLS grada Zagreba poziva gradonačelnik Tomaševića procjenu učinkovitosti nove regulacije prometa u Dežalićevom prilazu kao i mjerenje prometa biciklista i automobila kako bi se sukladno tome uspostavilo najučinkovitije prometno rješenje. Ne može se zbog jednog biciklista žrtvovati 1000 Zagrepčanki i Zagrepčana vozača i prometna rješenja donositi bez prometne studije i struke.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS