OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA HSLS-A KUTINA

od HSLS

Dragi sugrađani, prijatelji i članovi HSLS-a,

danas kada obilježavamo 29 godina političkog djelovanja HSLS-a u Kutini želimo se zahvaliti svim našim simpatizerima, članovima, prijateljima stranke, ali i sugrađanima na podršci sve ove godine. Iza nas je gotovo 3 desetljeća rada na izgradnji bolje Kutine, a pravi posao tek nas očekuje.

HSLS je bio i ostao stranka koja donosi ideje, predlaže konkretne projekte, te osluškujući građane rješava njihove probleme i prijedloge.

Kada se postavi pitanje na što smo ponosni uvijek kažemo, na Vas sugrađane i naše članove, na Kutinu i Kutinčane s kojima smo skupa prošli teška i turbulentna vremena 90-tih, domovinski rat, stvaranje hrvatske države, a nakon toga brojne projekte u našem gradu u kojima su članovi HSLS-a sudjelovali, te ostavili nepovratni trag u svim segmentima razvoja grada sve do danas.

Pred HSLS-om su danas izazovi jednako teški poput onih s početka rada ogranka, ali smo preuzimajući odgovornost spremni rješavati probleme za dobrobit svih građana grada Kutine.

Samostalno ili s našim koalicijskim partnerima radili smo tih 29 godina na izgradnji Kutine s ciljem da naš grad postane i ostane mjesto ugodno za život.

Teška vremena koja obilježavaju odlazak mladih i nezaposlenost traže odgovorno političko ponašanje i donošenje ispravnih odluka.

HSLS i danas ima potencijal, ljude i ideje, odnosno snagu i znanje da se upusti u borbu za bolje sutra i sretniju Kutinu.

Upravo smo zato i danas, nakon 29 godina, prisutni na kutinskoj društvenoj i političkoj sceni.

Sljedeće godine, očekuje nas punih 30 godina djelovanja u Kutini. HSLS-ove članice i članovi imaju iste želje kao i naši sugrađani: razvijenu Kutinu, pad nezaposlenosti, grad kojim se njegovi stanovnici ponose i iz kojega ne odlaze. Ostvarenje tih ciljeva iziskuje napor svih nas, svih političkih stranaka, a HSLS će u tim nastojanjima biti i nadalje motor pokretač, pozitivna snaga i dosljedan u svojoj politici.

Nakon izlaganja predsjednika HSLS-a Kutina o povijesti HSLS-a, predstavljena je kandidatkinja HSLS-a Kutina za listu HSLS-a za Europski parlament Ana Balaško iz Kutine, koja se novinarima obratila slijedećim riječima:

„Prije svega zahvaljujem vodstvu HSLS-a na ukazanom povjerenju kandidirajući me na listu za Europski parlament, smatram to kao čast, ali naravno i obavezu.

Kratko ću se predstaviti za one koji me ne poznaju.

Ja sam Ana Balaško, Gradska vijećnica HSLS-a u Gradskom vijeću Grada Kutine. Po struci sam diplomirani inženjer elektrotehnike. Udana, majka dvoje djece.

Smatram da je u politici mjesto svakom tko može pridonijeti društvu u kojem živimo, a ne da politika služi kao alat za rješavanje egzistencijalnog pitanja.

Djeca me dodatno motiviraju da dam svoj doprinos u politici, osobno smatram da može i mora biti drugačije, jer inače ne bi ni ulazila u politiku. Nije rješenje svoje nezadovoljstvo iskazivati na društvenim mrežama ili u razgovoru s društvom u kafiću, a ništa ne činiti da bude bolje.

Politička stvarnost je nažalost takva da je na političkoj sceni sve više prodavača magle, a takvi ne donose bolje sutra.

Liberale je uvijek krasio razum i nesklonost laganju građanima, a razum i iskrenost je u Hrvatskoj trenutno najviše potrebna.

Iskreno, ne želim se danas sutra dovesti u situaciju da i moja djeca odluče svjetliju budućnost potražiti van granica Lijepe Naše, jer sam ja pasivno promatrala kako prodavači magle obmanjuju hrvatsku javnost i skupljaju glasove na jeftinim populističkim obećanjima, moramo se potruditi ako ne zbog sebe onda zbog njih.

Populizmi se hrane strahom i ne znanjem, te je upravo zadatak svakog slobodnomislećeg pojedinca da na strah u društvu odgovore preuzimanjem odgovornosti, a na ne znanje kvalitetnim politikama.

HSLS se zalaže za antipopulističku i vrijednosno konzistentnu politiku kojoj je cilj spasiti produktivnu hrvatsku od parazitske Hrvatske i vratiti građanski centar produktivnom dijelu društva, gdje građanin nije samo pasivni promatrač, tek neki OIB, već živi element svoje okoline, proizvođač svoga i blagostanja društva.

Smatram da danas nije prigoda dužiti o izbornom programu, već bi iskoristila priliku da zahvalim osnivačima GO HSLS-a Kutina, bivšem i sadašnjem vodstvu na nesebičnom radu i doprinosu, a cjelokupnom članstvu i simpatizerima HSLS-a čestitam 29. rođendan Kutinskog HSLS-a.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS