Nastavak sage o vrtićima u Splitu: ‘Kako je Puljak besramno izigrao građane i partnere u vlasti?’

od HSLS

Nažalost, jučer je gradska vlast izglasala odluku kojom poskupljuje boravak djece u jaslicama i vrtićima. Puljak ponovo PR-ovski kaže kako oni “nisu populisti te da moraju donositi i teže odluke koje su dobre za budućnost”. Ma zamisli…

A obećavati novi stadion na Starom placu nije populizam i za to se očito ima novaca, a kad je u pitanju vrtićki sustav i pomoć roditeljima, onda novaca nema i takva odluka je dobra za budućnost!? Najgore od svega, što je u javnosti (a i meni prilikom isčitavanja materijala za sjednicu) promakao jedan vrlo važan detalj, koji možda najbolje govori o kakvim prevarantima se radi.

Naime, 300-tinjak splitskih roditelja, udomitelja, skrbnika, čija djeca nisu uspjela dobiti mjesto u jaslicama i vrtićima unatoč tome što ispunjavaju uvjete – prvenstveno jer su oboje zaposleni, sada moraju naći 4000-5000 kuna za dadilju.
Na prijedlog vijećnice Ivane Ljulj (koju ovim putem moram pohvaliti za njen amandman), taj problem bi se uspio djelomično rješiti sufinanciranjem od strane Grada iznosom od 700 kn.

Važno je reći da je taj amandman Puljak prvotno prihvatio, o čemu postoje dokazi sa prethodnih sjednica. Čak je pustio taj prijedlog na javno savjetovanje građanima, da bi onda jučer u prijedlogu rebalansa proračuna ta stavka jednostavno bila izbačena!

I ne samo da je izbačena (nadajući se valjda da nitko neće primjetiti), nego je onaj koji kreira i donosi prijedlog proračuna (a to je gradonačelnik + zamjenici) za to besramno okrivio upravo one koji su i tražili da se prijedlog uvrsti u proračun!!!

Kao pozivaš građane na javno savjetovanje o amandmanu za koji si predviđena sredstva – izbacio iz proračuna! Dakle, ne samo da si prekršio svoje predizborno obećanje, ne samo da si (opet) prevario svoje partnere u vlasti i još besramno za to (opet) okrivio njih, nego apsolutno svjesno praviš budale od građana. U ovom slučaju 300-tinjak mladih splitskih obitelji s djecom.Sačuvaj nas Bože od te vaše renesanse.

Hrvoje Bašić
HSLS Split

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS