Gradonačelnik neinteligentnim zahvatima u centru grada stvara prometni kolaps u Gradu Zagrebu

od HSLS

Gradonačelnik neinteligentnim zahvatima u centru grada stvara prometni kolaps u Gradu Zagrebu, a podneseni izvještaj izvršenja proračuna za 2021. godinu vješto prikriva najlošije izvršenje malih komunalnih akcija u povijesti grada koristeći provjerene alate iz radionice bivšeg gradonačelnika Milana Bandića !

Populističko proširenje pješačkih zona bez sveobuhvatnog višerazinskog rasterećenja prometa paralizirat će centar grada.

Pješačke zone koje koristi nekolicina građana u centru, istovremeno ih izolira od ostatka grada, a proizvode prometni kolaps na razini cijelog grada. Ovo nisu rješenje, nego amaterizam i urbanističko kockanje. Ovakva parcijalna rješenja napraviti će trajnu i dugoročnu štetu povratku života nakon potresa u centar Zagreba te dovesti do dodatnog odlijeva stanovnika iz centra Zagreba na rubne dijelove grada a sam centar grada postati će samo stara kulisa Zagreba bez sadržaja.

Zagreb MORA rasteretiti centar grada, ali za to je potrebno napraviti niz stvari prije toga – od izgradnje javnih garaže na rubovima širega centra do izrade prometne studije koja će jasno reći kako se prometno opterećenje može rasporediti kao i najbitnije – jačanja javnog prijevoza!

Smatramo da građane ne zanimaju navodne ‘dobre namjere’ i ukrasna politika, nego PROMIŠLJENA, TESTIRANA i ODRŽIVA RJEŠENJA. Rješenja, a ne kaos. Konkretni sadržaj, a ne pretenciozna forma i prazna ideologija.

Također se zalažemo za uvođenje zelenih prometnih politika u Zagrebu ali ne možemo podržati ovakva besmislena rješenja. HSLS Grada Zagreba traži od Gradske uprave ozbiljnu javnu raspravu kao i izradu adekvatne prometne studije prije donošenja ovakvih odluka jer ovakve ishitrene odluke mogu samo napraviti trajnu štetu životu i gospodarstvu centra grada , istaknuo je Darko Klasić .

Gradski zastupnik Kristijan Jelić osvrnuo se na podneseni izvještaj gradonačelnika Tomislava Tomaševića o izvršenju proračuna za 2021. godinu koji vješto prikriva najlošije izvršenje malih komunalnih akcija u povijesti grada koristeći provjerene alate zamagljivanja stvarnog stanja financija grada iz radionice bivšeg gradonačelnika Milana Bandića. Gradonačelnik se pohvalio na prošloj sjednici Gradske Skupštine da izvršenje Proračuna Grada Zagreba za 2021. godinu ima najmanji deficit u zadnjih pet godina, ali je zaboravio kazati da je uzrok tome potpuno zaustavljanje investicija i povijesno najmanja realizacija malih komunalnih akcija u Gradskim četvrtima. Navesti ću samo par primjera, pa tako za izvanredno održavanje tramvajske pruge rezervirano je u 2021. godini 39 milijuna kuna, a realizirano je 2.85 milijuna kuna odnosno samo 7,3 %, zatim za gradnju javnih zelenih površina i građevina javne namjene planirano je bilo 38 milijuna kuna, a izvršeno je 14,5 milijuna što iznosi 38,3 %. Potrebno je bilo racionalizirati poslovanje, ali ovakvim načinom ušteda kroz nerealiziranje programa i planova održavanja Grada Zagreba radi se izravna šteta gospodarstvu i kvaliteti života naših sugrađana što je nama u HSLS-u neprihvatljivo.

Povodom Dana grada Zagreba , predsjednik HSLS-a Zagreba Darko Klasićčestitao je svim Zagrepčankama i Zagrepčanima dan našeg grada, te istaknuo da svaki grad treba pripadati svojim građanima , a da bi tome moglo biti tako preduvjet je transparentna uprava koja od građana ništa ne krije i kvalitetno im služi .

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS