Nužna je sistematizacija radnih mjesta i jasni kriterij racionalizacije Holdinga, a ne potezi koji se lome na leđima između ostaloga i onih najslabijih

od HSLS

Povodom najave otkaza u Zg holdingu te objave lista viška zaposlenika sa njihovim imenima, održana je konferencije za medije HSLS-a grada Zagreba na kojoj su govorili Darka Klasića, predsjednika GO HSLS-a i saborskog zastupnika, te Kristijana Jelića, zastupnika HSLS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Priopćenje sa održane tiskovne konferencije prenosimo u potpunosti.

HSLS grada Zagreb podržava reorganizaciju Zagrebačkog holdinga i racionalizaciju radnih mjesta, ali tek nakon provedene javne i transparentne sistematizacije radnih mjesta sa jasno postavljenim kriterijima. Sve drugo je nestručna i nedopuštena improvizacija, koja može završiti pokretanjem niza tužbi čije će posljedice u konačnici morati opet platiti Zagrepčani.

Pri tome je predsjednik HSLS-a Grada Zagreba Darko Klasić podsjetio da smo prije šest mjeseci bili svjedoci proširenja Zagrebačkog holdinga novom podružnicom dugogodišnjeg gubitaša AGM-a i pri tome novog zapošljavanja djelatnika Holdinga, na prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Sada, 6 mjeseci kasnije, doznajemo da Zagrebački holding priprema otkaze za 500 zaposlenika koji su višak u Zagrebačkom holdingu. Tko je tu lud? Imaju li gradska uprava i uprava Holdinga uopće plan rada i znaju li što rade ili se Zagrebom opet upravlja stihijski? Budimo iskreni, možda se doista velik broj predviđenih otkaza u Zagrebačkom holdingu odnosi na djelatnike zaposlene na fiktivnim radnim mjestima. Međutim, kako doznajemo, otkaze će dobiti i radnici na šalterima, spremačice, domari i razni stručni radnici, to jest i oni zbog čijeg rada zagrebačke komunalne usluge i dalje donekle funkcioniraju. Ako se i jedan čovjek nepravedno otpusti, riječ je o ozbiljnom propustu, ali razvidno je da se ovaj slučaj odnosi na znatno više ljudskih sudbina i egzistencija, a čiji je rad u Zagrebačkom holdingu racionalno opravdan. Jesu li dotične osobe možda stale nekome na žulj, nešto krivo rekli ili nekome možda nisu simpatični, odnosno (dovoljno) podobni u bilo kojem smislu? Razloge i suvislo obrazloženje očigledno nećemo saznati. Gradonačelniče, uvodite li na taj način strah i poslušnost, atmosferu u kojoj svaki zaposlenik mora računati na drugarsko preispitivanje njegova rada i drugarske kritike?Darko Klasić je ispredHSLS-a pozvao predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga i gradonačelnika da najprije provedu javnu i transparentnu sistematizaciju radnih mjesta jer tek se nakon toga može provesti ozbiljna reorganizacija Zagrebačkog holdinga koju pozdravljamo. Sve drugo je loše politikanstvo i nedopuštena improvizacija.

Gradski zastupnik Kristijan Jelić upozorio je da je HSLS zabrinut u svezi poslovnih odnosa Čistoće d.o.o. i građana koji koriste usluge Čistoće za prikupljanje komunalnog otpada. Naime, dobivamo pritužbe nekih građana kako im je Čistoća počela slati račune za korištenje posuda većeg volumena nego ih oni stvarno koriste.

Drugim riječima npr. građani koji koriste posude volumena 80 L dobivaju račune kao da koriste posude volumena 120 L.

To smatramo tipičnom prevarom ili zavaravanjem i nema toga razloga kojim se navedeni postupci Zagrebačkog Holdinga-podružnice Čistoća mogu opravdati.

Općepoznate su financijske dubioze Čistoće koje dosežu i nekoliko stotina milijuna kuna, ali prebijanje dubioza Čistoće preko leđa građana na ovaj način smatramo neprihvatljivim. Stoga tražimo da se prekine sa ovom praksom i da se svakom građaninu Zagreba isporučuju računu na temelju stvarnog stanja tj. stvarnog volumena korištenih posuda za prikupljanje otpada.

Darko Klasić zaključno uputio je pitanja novoj gradskoj upravi,

gdje je nestala transparentnost u upravljanju Gradom Zagrebom i predizborna obećanja platforme Možemo kao i gradonačelnika Tomislava Tomaševića? Jesu li ovo uvjeti rada i upravljanja u Zagrebu primjer za koje se zalažu zastupnici platforme Možemo u Hrvatskom saboru ?

Tomaševiću, otkaz zaslužuju samo uhljebi, ne i spremačice i domari. Nužna je sistematizacija radnih mjesta i jasni kriterij racionalizacije Holdinga, a ne potezi koji se lome na leđima između ostaloga i onih najslabijih.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS