ZAGREB OPERATIVNO POSTEPENO POSTAJE U POTPUNOSTI PARALIZIRAN, GRADONAČELNIK TROŠI VRIJEME KOJE ZAGREB NEMA

od HSLS

Iz predloženog, sadržajno sve siromašnijeg, dnevnog reda Skupštine Grada Zagreba, u kojem gradska uprava predlaže svega osam točaka, vidljiv je nedostatak strateških i upravljačkih projekata koji bi doveli do rješavanja i poboljšanja svakodnevnog života Zagrepčana. Naime, svakodnevicu u Zagrebu obilježavaju sve lošije komunalne usluge koje se isporučuju građanima, a gradonačelnik se i godinu dana nakon izbora bavi kadroviranjem s obzirom na to da ni nakon godinu dana nisu izabrani pročelnici, svojevrsni gradski ministri, pa se gradska uprava i dalje bavi sama sa sobom, dok Zagreb polako, ali sigurno postaje od Kantograda Smećograd te grad bez inicijative i planova u pogledu rješavanja svojih nakupljenih komunalnih problema.

Gdje su nestala predizborna obećanja Tomislava Tomaševića i gdje je nestao plan upravljanja Gradom Zagrebom koji je napisalo 10 000 stručnjaka platforme Možemo? Ili je to bio samo popis dobrih želja bez razrađenog operativnog plana provođenja konkretnih politika?

Dnevno je 20-30 % kamiona Čistoće u kvaru i ne odvozi otpad, ZET smanjuje vozni red zbog neispravnih autobusa i tramvaja, prometne gužve sve su veće, pri čemu polovičnim rješenjima i odlukama gradske uprave samo doprinosite zagušenju prometa na zagrebačkim ulicama, broj neupisana djece u zagrebačkim vrtićima također je rekordan, gradskim školama kasnite s plaćanjem režija i više od četiri mjeseca, problemi se gomilaju, a gradonačelnik ili promovira nove idejne projekte ili reciklira Bandićeve projekte u svrhu vlastite promocije, bez mogućnosti njihove realizacije u dogledno vrijeme.

Bivši gradonačelnik je projekte uređenja tvornice Sljeme, Gredelja, Paromlina, Trga dr.F. Tuđmana , Zagreba na Savi itd. već javno prostituirao te višekratno platio njihovu izradu u svrhu vlastite promocije.

Na dnevnom redu sjednica Skupštine Grada Zagreba očekujemo nakon godinu dana rada gradske uprave strateške programe i planove za Zagreb i Zagrebački holding, poput izrade novoga GUP-a, plana gospodarenja otpadom s jasno utvrđenim vremenskim okvirom, izrade prometne studije, izrade kvalitetne urbane aglomeracije proširenjem kanalizacijske i vodovodne mreže za sve građane Zagreba, izrade operativnih programa i planova proširenja kapaciteta vrtića i škola te drugih programa koji su važni za održavanje i poboljšavanje kvalitete života u Zagrebu.

Zagrebački HSLS od gradonačelnika ne očekuje megalomanske projekte, o kakvima smo se naslušali, nego očekujemo efikasnu i učinkovitu gradsku upravu koja rješava životne probleme građana i poboljšava komunalne usluge bez njihova poskupljenja. Gradonačelniče, ovo nisu naše političke nesuglasice, njih ostavimo za bolja i bogatija vremena, riječ je o životnom apelu Zagrepčana – RADITE!

Gradonačelnik nije izabran da bi beskonačno plovio morem lijepih želja i slatkih fraza, nego da bi RJEŠAVAO PROBLEME, a oni trenutno GUŠE Zagrepčanke i Zagrepčane.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS