Zna li gradonačelnik kako radi bolnica Sveti Duh?

od HSLS

Zna li gradonačelnik Tomislav Tomašević da je u proteklih 8 mjeseci u bolnici Sveti Duh, kojom upravlja Grad Zagreb, očigledno napravljeno više propusta u upravljanju kojima se oštećuje zagrebački proračun te koji mogu također dovesti do smanjenja kvalitete usluga unatoč svom radu i trudu zdravstvenih djelatnika. Rezultat takvog upravljanja vidljiv je iz poslovanja bolnice Sveti Duh u razdoblju od siječnja do-srpnja 2022., a iz kojeg proizlazi manjak u iznosu od 52 milijuna kuna, pri čemu, ako se izuzme sanacija koju je provela država, taj manjak ostvaren tijekom sedam mjeseci iznosi 77 milijuna kuna.

Nažalost, primjetan je i trend povećanja nabave robe i usluga bez javnog natječaja, a obustavljen je i postupak javne nabave financiranih decentraliziranim sredstvima RH koja se odnosi na uređaje kojima se građanima Grada Zagreba i Republike Hrvatske osigurava najveća moguća razina zdravstvene zaštite u slučajevima u kojima je nužna, osobito u području neurologije s ciljem smanjenja smrtnih slučajeva kao posljedica moždanog udara.

HSLS-a Grada Zagreba pozvao je Ministarstvo zdravstva da provede upravni nadzor, a Gradski ured za unutarnju reviziju i kontrolu da preispita rad zagrebačke javne ustanove KB Sveti Duh. Također je upućen i poziv gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću te gradskom uredu za zdravstvo da se hitno uključe u otklanjanje zapreka normalnom funkcioniranju javne zdravstvene ustanove u vlasništvu grada, neovisno o tome jesu li odluke uprave bolnice, ravnateljice i zamjenice gradonačelnika posljedica nesnalaženja, nemara ili nezakonitog postupanja. Dosadašnji rad zasigurno nije u skladu s interesima bolnice kao ni njezinih djelatnika ni pacijenata.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS