Čuvajmo dječje živote – Djeca imaju pravo biti sigurna

od HSLS

U ponedjeljak 5.rujna 2022. počinje nova školska godina. U zagrebačke škole krenuti će gotovo 65000 osnovnoškolaca i skoro 35000 srednjoškolaca. Oni će se naći u prometnoj Areni zajedno sa gotovo 400.000 automobila, teretnih vozila, mopeda i motocikla i autobusa. Svakodnevni jutarnji promet porasti će do 20 posto.

Stoga Vas poštovani sugrađani pozivamo da pojačamo osjećaj osobne odgovornosti i naše sudjelovanje u prometu prilagodimo novonastalom stanju.

Pomognimo učenicima, budimo tolerantni, ispravljajmo njihove greške i ne dopustimo da itko strada u našem gradu. Učinimo sve da spriječimo ono što ionako ne želimo. Osigurajmo našoj djeci sigurne ceste. Da bi smo u tome uspjeli moraju se poduzimati inovativne i učinkovite akcije, kojima se sigurnost djece u prometu može dodatno unaprijediti pozvao je Zagrepčane na održanoj tiskovnoj konferenciji ispred HSLS-a Darko Klasić.

Kristijan Jelić , gradski zastupnika podsjetio je da se i danas iz tog razloga nalazimo upravo ovdje ispred OŠ Otona Ivekovića , kako bi upozorili da je ovdje sigurnost djece i dalje konstantno ugrožena te se po tom pitanju se nije ništa poduzelo u proteklih godinu dana unatoč tome da postoji suglasnost prometne struke , odluka mjesne samouprave te zahtjeva roditelja i nastavnika. Nakon što smo i mi još u ožujku upozorili na hitnu potrebu nužnosti nove regulacije i postavljanja uspornika u Pasančevoj ulici ona do današnjih dana nije uspostavljena. Očigledno MOŽE izgradnja biciklističkih staze a povećanje sigurnost djece u prometu NE-MOŽE.

Dragutin Roginić predsjednik HSLS ogranka Stenjevec , te ispred inicijative građana ZA naš KVART i djecu zatražio je otvaranje Pasančeve ulice i pretvaranje u jednosmjernu ulici . Ovime bi se smanjio broj konfliktnih točaka na raskrižju sa Sokolskom ulicom i automobili se više ne bi trebali polukružno okretati između škole i vrtića te djecu dovoditi u opasnost. Prije otvaranja Pasančeve ulice svakako je nužno napraviti dvije uzdignute plohe kod škole i vrtića.

Ova inicijativa ogranka HSLS-a Stenjevec rezultirala je postavljanjem uzdignute plohe ispred OŠ Otona Ivekovića u Pasančevoj ulici.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS