Skandalozna je i štetna Penavina politička eksploatacija tragedije na Markovu trgu

od HSLS

HSLS oštro osuđuje izjave gradonačelnika Vukovara i zastupnika Domovinskog pokreta, Ivana PENAVE u vezi s nedavnom tragedijom koja se dogodila na Markovu trgu, kada je uslijed oružanog napada ranjen policajac.

HSLS smatra da je skandalozna politička eksploatacija tog tragičnog slučaja, a osobito zabrinjavajućom i štetnom ocjenjuje izjavu Ivane Penave kojom navedeni napad izjednačava s „buntom“ te ga čak u tom smislu i opravdava.

Naime, osim što je stajalište liberala da je svaki oblik pritiska prisilom tek priznanje nesposobnosti da se ponudi nešto bolje kvalitetnim idejama, HSLS osuđuje izjave kojima se simpatiziraju ideje usmjerene podrivanju javnog reda i poretka, što napad na službenu osobu nesporno predstavlja, a posebice kada dolaze od saborskog zastupnika, koji bi per definitionem trebao djelovati u cilju zaštite političke zajednice kojoj pripada i čije članove predstavlja u njezinu najvišem političkom tijelu.

Umjesto toga, Penavine izjave zvuče rubno teroristički i upozorenje su da se tekovine liberalne demokracije, na čijim se vrijednostima temelji ustavni poredak Hrvatske, ne smiju ni u kojem trenutku podrazumijevati, nego ih je važno svakodnevno afirmirati kao institucionalno jamstvo slobode i sigurnosti.

Zaključno, HSLS smatra krajnje neprimjerenim ovakvo javno opravdavanje nasilja te obraćanje građanima na razini niskih strasti umjesto kao sugrađanima vođenima odgovornošću i poštovanjem prema vlastitom i tuđem dostojanstvu i integritetu.

Dario Hrebak, v.r.

Predsjednik i saborski zastupnik HSLS-a

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS