HSLS podržao prosvjed podrške Ukrajini u Zagrebu

od HSLS

Hsls Zagreba podržao je prosvjeda protiv agresije Rusije na Ukrajinu koji je organizirao HRVATSKI HELSINŠKI ODBOR (HHO) na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

HSLS zauzima jasna vanjskapolitička stajališta Europske unije, koja dijeli, među ostalima, i hrvatska Vlada, i to ne samo zato što smo dio slobodnog svijeta, koji nam jamče institucije Europske unije i NATO saveza, odnosno transatlantskog partnerstva. Pogotovo smo mi europski liberali dugi niz godina iskazivali veliku solidarnost s Ukrajinom koja je već godinama žrtva rata i okupacije.

Činjenica je da slobodu daleko više cijenimo ako živimo u diktaturi ili ako je mir izravno ugrožen. Nažalost, onda kad se mir i sloboda uspostave, skloni smo zaboraviti njihovu vrijednost i manje smo spremni čuvati ih i braniti.

U ovom trenutku napadnute su temeljne liberalnodemokratske vrijednosti međunarodne zajednice – međunarodni ugovori. Posljedica napada na temeljni koncept poštovanja međunarodnih prava i obveza je napad na mir i slobodu.

Hsls daje podršku ne samo miru i teritorijalnom integritetu Ukrajine, nego i podršku vrijednostima liberalne demokracije protiv koje je usmjerena ruska agresija. Napad na Ukrajinu napad je i na temelje moderne Europe i slobodu svakog pojedinca koji u njoj živi.

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS