33. obljetnica osnutka HSLS-a

od HSLS

Povodom 33. rođendana Hrvatske socijalno-liberalne stranke, s ponosom se prisjećamo naših početaka i borbe za slobodno i demokratsko društvo u vremenima obilježenim Domovinskim ratom i tektonskim tranzicijama.

Tog 20. svibnja 1989. HSLS je pod nazivom Hrvatski socijalno-liberalni savez postao prva demokratska stranka osnovana u Hrvatskoj za vrijeme komunističkog režima.

Trideset tri godine kasnije, kao i u svojim počecima, svjesni smo važnosti obrane demokracije te političkih i ekonomskih sloboda svih građanki i građana u okolnostima svjetskih ratova.

Demografski, trgovinski, financijski poremećaji i izazovi uzrokovani pandemijama, klimatskim promjenama, tehnološkom i digitalnom revolucijom koje nisu zaobišle niti našu zemlju te gospodarska kriza i populističkih ideje s lijeve i desne strane političkog spektra, svakodnevno su nam motiv da se kao i naši osnivači ali tada u mnogo težim vremenima, politički borimo za liberalne vrijednosti i slobodarske ideje modernog, liberalnog i demokratskog društva.

Dario Hrebak,
Predsjednik HSLS-a

Nove objave u ovoj kategoriji

Copyright © HSLS